Nosatîi, pentru presa din România: Armata Națională are suficiente forțe și mijloace pentru a face față provocărilor3Foto© ziarulnational.md

Nosatîi, pentru presa din România: Armata Națională are suficiente forțe și mijloace pentru a face față provocărilor

, 5 știri, 12 vizualizări

Războiul din Ucraina a atras atenția și asupra vulnerabilității R. Moldova în materie de securitate. Armata țării noastre are mult de recuperat pentru a fi una competitivă, dar lucrurile încep să se miște. Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a declarat într-un interviu pentru Radio România Actualități că forțele armate ale R. Moldova pot face față provocărilor care ar putea veni din partea contingentului militar rusesc din regiunea transnistreană.

Întrebat unde a găsit războiul din Ucraina armata națională și unde este acum, ministrul a afirmat că odată cu începerea fazei active a războiului, autoritățile de la Chișinău au fost nevoite să mobilizeze și să identifice resurse pentru a scurta „perioada aceasta de transformare”.

„24 februarie 2022 a fost un semnal direct privind necesitatea sporirii capacității de apărare a Republicii Moldova și neglijarea narativelor precedente cu care s-au condus, /…/ conducerea țării bazându-se pe statutul de neutralitate, bazându-se pe stabilirea unor relații interstatale, ca urmare a schimbărilor politice care au avut parte la finele anilor 1990.