Noul director al Inspectoratului de Stat al Muncii, Cătălin Țacu, prezentat echipei2Foto© curentul.md

Noul director al Inspectoratului de Stat al Muncii, Cătălin Țacu, prezentat echipei

, 4 știri, 11 vizualizări

Ministrul muncii și protecției sociale Alexei Buzu l-a prezentat echipei Inspectoratului de Stat al Muncii pe noul director, Cătălin Țacu, numit în funcție de către Guvern.

Ministrul Alexei Buzu: „Așteptarea mea este ca instituția să devină una eficientă, curată și integră, să livrăm rezultate, să mergem hotărât pentru a reduce munca la negru, a proteja drepturile salariaților, a fortifica sănătatea și securitatea la locul de muncă și a consolida dreptul muncii în Republica Moldova. Dar, pe de altă parte, să o facem într-un mod în care să nu pedepsim angajatorii care respectă regulile, care sunt onești și interesați să-și dezvolte o afacere în țara noastră.”

Totodată, au fost prezentate primele rezultate ale reformei Inspectoratului de Stat al Muncii, inițiate în anul 2022. Astfel, conform rezultatelor unei campanii de controale inopinate, desfășurate în perioada 30 octombrie – 24 noiembrie, timp de o lună au fost depistate aproximativ același număr de cazuri câte erau descoperite anterior într-un singur an.