Numirea în funcție până la atingerea plafonului de vârstă: Sanduța – respinsă, Chirtoacă – propus președintei4Foto© realitatea.md

Numirea în funcție până la atingerea plafonului de vârstă: Sanduța – respinsă, Chirtoacă – propus președintei

, 10 știri, 13 vizualizări

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat luni, 1 iulie, cererile a nouă judecători și a propus repetat președintei Maia Sandu numirea acestora în funcția de judecători până la atingerea plafonului de vârstă. Este vorba despre judecătorii Ina Pruteanu, Rodica Nicula, Irina Dascăl, Galina Ciobanu, Angela Vasilenco, Ion Chirtoacă, Marcel Gandrabur, Iurie Movilă și Victor Olărescu, scrie ziarulnational.md.

Totodată, CSM a respins cererile de numire în funcțiile de judecători până la atingerea plafonului de vârstă depuse de Cristina Smolevschi, Mirela Bolduma, Maria Miron, Irina Păduraru, Victoria Hadârcă, Rodica Berdilo și Victoria Sanduța, respinse anterior de Maia Sandu.

În cazurile Păduraru și Hadârcă, care au acumulat câte șase voturi pro, membrul CSM Maria Frunze a anunțat opinii separate, considerând că a fost atins cvorumul necesar de două treimi, care ar trebui calculat din numărul de nouă membri ai CSM, cât are în prezent această structură, nu din 12 cât ar trebui să aibă, conform legislației.