Oligarhul fugar Ilan Șor a intrat în afaceri cu Guvernul Rusiei. Firmele sunt specializate în servicii financiare© zdg.md

Oligarhul fugar Ilan Șor a intrat în afaceri cu Guvernul Rusiei. Firmele sunt specializate în servicii financiare

, 5 știri, 3 vizualizări

Cu aproape două săptămâni înainte de ziua votului pentru alegerea președintelui și a referendumului, procurorii Anticorupție și poliția au efectuat percheziții la oamenii de încredere ai lui Ilan Șor, politicianul și oligarhul moldovean judecat în dosarul „Frauda bancară”.

„Persoanele afiliate organizației criminale conduse de Ilan Șor, au fost instruite să racoleze persoane pentru participarea la scrutinul electoral contra sumelor de bani, urmând să fie anunțați în ajunul alegerilor prin intermediul grupelor din aplicația Telegram privind candidatul ce urmează a fi votat precum și să voteze cu opțiunea „Nu” la Referendum”, spune poliția.

„O sută treizeci de lideri teritoriali, care dirijează activitatea grupului, acumulează listele cu datele de identitate a persoanelor racolate (activiști și simpatizanți), după care le transmite organizat în Federația Rusă pentru înregistrare și deschiderea conturilor bancare în banca „Promsvyazbank”, aceștia fiind remunerați lunar cu suma de 45 de mii de lei”.