Parlamentul audiază Raportul auditului conformității asupra cheltuielilor și investițiilor capitale la întreprinderile de gaze naturale3Foto© tribuna.md

Parlamentul audiază Raportul auditului conformității asupra cheltuielilor și investițiilor capitale la întreprinderile de gaze naturale

, 6 știri, 5 vizualizări

Parlamentul a luat act de raportul de audit al conformității asupra cheltuielilor și investițiilor capitale la întreprinderile de gaze naturale cărora le-au fost impuse obligații de serviciu public, precum și la întreprinderile înrudite, cum sunt definite în Legea cu privire la gazele naturale, inclusiv la cele deținute indirect.

Hotărârea adoptată de Parlament prevede un șir de acțiuni pentru remedierea deficienților identificate în rezultatul auditului. Astfel, Guvernul va demara procedura de revendicare a sumei de 3,3 miliarde lei, la cursul mediu de schimb valutar din anul 2008, aferentă reevaluării mijloacelor fixe depuse de Guvernul R. Moldova în capitalul social al SA „Moldovagaz”. Mai exact, această sumă urmează a fi trecută în cont ca datorie a „Moldovagaz” către Agenția Proprietății Publice.

De asemenea, hotărârea prevede că Executivul trebuie să efectueze reinventarierea patrimoniului depus de Guvern în calitate de cotă parte în capitalul social al „Moldovagaz” și să determine patrimoniul ce nu a participat la diminuarea datoriilor față de „Gazprom”.