Parlamentul va vota în această săptămână noua componență a Consiliului Superior al Magistraturii28Foto1Video© realitatea.md

Parlamentul va vota în această săptămână noua componență a Consiliului Superior al Magistraturii

, 61 știri, 6 vizualizări

Activitatea Consiliului Superior al Magistraturii urmează să fie deblocată în aceasta săptămână. Parlamentul va aproba numirea celor șase reprezentanți ai societății civile, care au trecut prin procedura de pre-vetting, pentru a ajunge la CSM. Șeful legislativului, Igor Grosu, a precizat că astfel instituția va deveni funcțională.

"Acestea vor fi candidații din rândul societății civile, așa cum am spus, care au promovat pre-vettingul. Astfel, din momentul adoptării hotărârii Parlamentului cu privire la numirea acestora, CSM-ul va deveni funcțional. Chiar și în componența redusă, acesta va purcede la deblocarea anumitor procese din justiție. De exemplu, anunțarea concursului pentru suplinirea funcției de judecători la noua Curtea Supremă de Justiție", a spus Igor Grosu.

Igor Grosu a respins afirmațiile unor reprezentanți ai opoziției și ale mai multor experți precum că CSM va fi funcțional doar dacă va avea în componența sa și judecători. Oficialul a îndemnat magistrații să organizeze Adunarea Generală cât mai curând posibil.