Patru persoane au fost reținute pentru transportarea ilegală a migranților din Asia spre UE3Foto1Video© realitatea.md

Patru persoane au fost reținute pentru transportarea ilegală a migranților din Asia spre UE

, 8 știri, 21 vizualizări

Bănuiții sunt din Chișinău, Cahul, Orhei, Ocnița, cu vârste cuprinse între 23 și 34 de ani și dețin atât cetățenia Republicii Moldova, cât și a României. Pe lângă cei patru reținuți, încă un bănuit este cercetat în libertate. După  audierea acestora, PCCOCS le-a formulat și prezentat învinuirile pentru organizarea migrației ilegale. Majoritatea din aceștia cooperează cu oamenii legii, iar doi din ei și-au recunoscut vinovăția.

Cei cinci aveau rolul de șoferi (unii din ei fără permis auto), unul din ei fiind organizatorul lor, ca parte a unui grup infracțional format și din alți 19 bănuiți – cetățeni ai României – care au fost percheziționați în județele Ilfov și Dâmbovița, sub conducerea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din Galați.

Sosiți în România, șoferii din Moldova luau în primire automobile de capacitate mare, înmatriculate în România, Franța și Bulgaria, Italia, Ungaria, cu spații dedicate transportării camuflate a migranților (a câte 5-20 migranți transportați într-un automobil), inclusiv telefoane pentru comunicare cu locațiile destinațiilor indicate în aplicații, precum și primeau instrucțiuni de la organizatorii din România despre statul în care urmau să preia și să transporte migranții.