Pe 17 octombrie, la Chișinău vor veni reprezentanți ai peste 30 de state și organizații internaționale, anunță Recean4Foto1Video© protv.md

Pe 17 octombrie, la Chișinău vor veni reprezentanți ai peste 30 de state și organizații internaționale, anunță Recean

, 13 știri, 5 vizualizări

Dorin RECEAN, PREMIERUL RM:„Vreau sa fac un anunt. Noi vom gazdui reuniunea a patra a Platformei de Sprijin pentru Moldova. O platforma initiata de Romania, Franta si Germania. O platforma initiata pentru a aduna toate tarile UE, dar si din afara ei si care vor sa ne sprjine in contextul razboiului din Ucraina. Peste 30 de tari si organizatii internationale vor veni pe 17 octombrie la Chisinau.”

Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova este o initiativa a Romaniei, Germaniei si Frantei, care urmareste generarea de asistenta imediata politica, financiara si materiala, precum si de expertiza aprofundata pentru procesul de reforma democratica, din partea institutiilor si statelor membre ale Uniunii Europene, a tarilor G7, a institutiilor financiare internationale si organizatiilor internationale, precum si a altor parteneri de dezvoltare.

Scopul organizarii Conferintelor este de a mobiliza, concentra si coordona sprijinul politic, tehnic si financiar al tarilor dezvoltate pentru Republica Moldova.