„Pentru amenințarea independenței”. UE sancționează șase persoane și o organizație pentru destabilizarea Moldovei5Foto© zdg.md

„Pentru amenințarea independenței”. UE sancționează șase persoane și o organizație pentru destabilizarea Moldovei

, 10 știri, 16 vizualizări

Consiliul sancționează organizația paramilitară: Asociația Oamenilor cu Epoleți „ Scutul Poporului”, care a făcut încercări repetate de a submina guvernul democratic al Republicii Moldova inclusiv prin incitarea la revolte și demonstrații violente, precum și liderul acesteia.

Celelalte persoane sancționate includ șeful adjunct al Departamentului de Informații Operaționale al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, responsabil pentru operațiunile secrete ale Rusiei în Republica Moldova, în special în regiunea transnistreană, începând cu 2016.

În plus, Consiliul sancționează directorii trusturilor media care dețin mai multe canale media în țară, care promovează frecvent mesaje care vizează obstrucționarea și subminarea procesului politic democratic. Lista include și alte persoane implicate în diseminarea dezinformarii și incitarea la violență și frică sau legate de cazul „Fraudă bancară ”, se menționează în comunicatul Consiliului UE.