Pentru prima dată după al Doilea Război Mondial, un partid de extremă dreapta din Germania, gata să câștige alegeri regionale4Foto© moldova.europalibera.org

Pentru prima dată după al Doilea Război Mondial, un partid de extremă dreapta din Germania, gata să câștige alegeri regionale

, 6 știri, 11 vizualizări

Succesul partidului Alternativa pentru GermaniaGermaniaGermania în două alegeri de stat a exercitat noi presiuni asupra guvernului fracționat al cancelarului Olaf Scholz și a lăsat luni principalul partid de opoziție al țării în fața unor contorsiuni politice pentru a găsi o modalitate de a guverna o pereche de regiuni estice fără a implica partidul de extremă dreapta.

Alternativa pentru Germania, sau AfD, a devenit duminică, în Turingia, primul partid de extremă dreapta care a câștigat alegerile de stat în Germania de după cel de-al Doilea Război Mondial, sub conducerea uneia dintre cele mai dure figuri de dreapta ale sale, Björn Höcke. În Saxonia învecinată, partidul s-a clasat la mică distanță de Uniunea Creștin-Democrată, partid conservator, care conduce opoziția națională.

Alegătorii au pedepsit cele trei partide din coaliția guvernamentală a lui Scholz, care au obținut mult sub 15% din voturi.