Peste 28 000 de morți în Turcia și Siria; Bilanțul dramatic ar putea fi de două ori mai mare, avertizează ONU4Foto© ziarulnational.md

Peste 28 000 de morți în Turcia și Siria; Bilanțul dramatic ar putea fi de două ori mai mare, avertizează ONU

, 9 știri, 27 vizualizări

Martin Griffiths a ajuns sâmbătă în orașul Kahramanmaras din Turcia, epicentrul cutremurului de 7,8 grade care a avut loc pe 6 februarie și care a făcut în total 28.191 de morți - 24.617 în Turcia și 3.574 în Siria.

„Cred că este dificil de estimat (bilanțul) tocmai pentru că trebuie să ajungem sub dărâmături, dar sunt sigur că se va dubla, sau chiar va fi mai mult", a declarat înaltul oficial al ONU pentru Sky News, transmite Digi24. „Încă nu am început cu adevărat să contabilizăm numărul morților", a avertizat Griffiths.

Zeci de mii de salvatori continuă să caute sub moloz la temperaturi la limita înghețului, ceea ce sporește suferința milioanelor de persoane sinistrate. ONU a avertizat că cel puțin 870.000 de persoane au nevoie urgentă de mese calde în Turcia și Siria. În prezent, se consideră că până la 5,3 milioane de persoane sunt fără adăpost doar în Siria.