Peste două milioane de lei au fost ridicați de la organizația criminală „Șor, anunță Poliția5Foto1Video© realitatea.md

Peste două milioane de lei au fost ridicați de la organizația criminală „Șor, anunță Poliția

, 7 știri, 10 vizualizări

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI și procurorii PCCOCS au ridicat peste 2.000.000 de lei de la membri ai organizației criminale „Șor”. Este vorba despre doi soți din capitală. Bărbatul a fost reținut, iar femeia este cercetată în libertate, anunță Poliția.

Într-un comunicat al Poliției se spune că banii au fost ridicați în cadrul a peste 10 percheziții în Chișinău, într-un dosar de transportare a persoanelor de rang înalt, a bunurilor și banilor în beneficiul unui partid. Acestea au vizat inclusiv oficiile și domiciliul a doi soți cu vârste de peste 50 de ani, bărbatul fiind responsabil de coordonarea șoferilor, chiar dacă oficial lucra în calitate de administrator al unei croitorii din capitală.

„Pentru ca să-și deghizeze activitatea, acesta închiria mașinile folosite la transportare de la o companie; iar pe șoferi îi plătea neoficial, cu bani în plic. Astfel, urmare a perchezițiilor, de la cei doi soți a fost ridicat totalul de bani în diferite sume – atât în lei, când și în euro, dolari și lire sterline”, se arată în comunicat.