Poliția de Frontieră anunță o captură de droguri de 3,3 milioane de lei, într-o operațiune comună cu Ucraina4Foto1Video© curentul.md

Poliția de Frontieră anunță o captură de droguri de 3,3 milioane de lei, într-o operațiune comună cu Ucraina

, 7 știri, 4 vizualizări

Ofițerii Directiei investigare criminalitate transfrontalieră de comun cu ofițerii Direcției urmărire penală a Inspectoratului General al Politiei de Frontieră, sub conducerea Procurorilor PCCOCS, anunță o captură de droguri alfa-PVP („sare”) de circa 3.300.000 lei, într-o operațiune comună cu autoritățile din Ucraina.

Operațiunea a debutat în martie 2024, atunci când autoritățile din Ucraina au reținut membrul unui grup criminal organizat transfrontalier, specializat în producerea drogurilor și camuflarea lor în motoare pentru pompe de presiune. Reținerea acestuia a avut loc atunci când încerca să iasă din Ucraina cu circa 4,5 kg de droguri și să intre în Moldova prin punctul de trecere a frontierei Tudora, din Estul Moldovei.

Totuși, odată cu reținerea transportatorului și ridicarea drogurilor din motoarele pentru pompă, autoritățile din Ucraina au permis trecerea frontierei și transportarea motoarelor în continuare spre Chișinău. Despre acest fapt, au fost puse la curent autoritățile de drept din Moldova, prin intermediul Europol.