Poziția Republicii Moldova vizavi de așa-numitele „alegeri” locale și regionale în teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei2Foto© deschide.md

Poziția Republicii Moldova vizavi de așa-numitele „alegeri” locale și regionale în teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei

, 11 știri, 7 vizualizări

Republica Moldova nu recunoaște și condamnă organizarea așa-numitelor „alegeri” locale și regionale în teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei preconizate pentru data de 10 septembrie curent.

„Încercarea Federației Ruse de a imprima legitimitate ocupării prin forță a teritoriilor statului suveran Ucraina sunt ilegale, fiind în total dezacord cu prevederile dreptului internațional și tratatelor internaționale la care însăși Rusia este parte. Prin organizarea așa-numitelor alegeri, Rusia aduce un afront direct Cartei ONU și Actului Final de la Helsinki, încălcând cu premeditare principiile suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

Republica Moldova reiterează sprijinul său ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul granițelor ei recunoscute internațional.”, explică MAEIE.