Premierul Ciolacu întâmpină românii repatriați din Liban5Foto© realitatea.net

Premierul Ciolacu întâmpină românii repatriați din Liban

, 5 știri, 0 vizualizări

Pe aeroport au fost prezenți, alături de premierul Ciolacu și ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, precum și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe. Transportul celor 69 de români și familiilor acestora s-a realizat cu o aeronavă de transport de tip C 130 Hercules, din dotarea Forțelor Aeriene Române, la solicitarea ministrului Afacerilor Externe, în contextul deteriorării accentuate a situației de securitate din Orientul Mijlociu.

Într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu a declarat că ”războiul le-a dat viețile peste cap. Dar astăzi, aproape 70 de copii, femei, bătrâni și persoane cu probleme medicale grave au fost repatriați din Liban. România nu-și abandonează niciodată cetățenii aflați în dificultate!”

Marcel Ciolacu a mulțumit tuturor celor care au făcut posibil acest transport aerian dificil.

”Le mulțumesc diplomaților, militarilor și tuturor angajaților din instituțiile statului român care au făcut posibilă această misiune! Alături de colegii mei din Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării Naționale vom continua să-i repatriem în siguranță pe cetățenii români care ne cer sprijinul!”, a mai afirmat premierul Ciolacu.