Premierul Dorin Recean, în discuție cu Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni© tribuna.md

Premierul Dorin Recean, în discuție cu Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni

, 5 știri, 3 vizualizări

Construirea unei economii dezvoltate, reziliente și competitive, care să asigure creșterea economică și accesul la piața internă a Uniunii Europene, a fost principala temă abordată la întrevederea dintre prim-ministrul Dorin Recean și Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, informează TRIBUNA.

Prim-ministrul a subliniat că, în anul curent, Guvernul își va concentra eforturile asupra promovării unor politici macroeconomice orientate spre stabilitate și reforme, care să favorizeze redresarea și o creștere economică sustenabilă. În context, premierul și-a exprimat recunoștința pentru asistența acordată de UE țării noastre, în special pentru sprijinul financiar anunțat de 250 de milioane de euro.

Premierul l-a informat pe oficialul european despre Planul de creștere economică al Guvernului, bazat pe intervenții concrete, menite să sprijine aderarea Republicii Moldova la piața internă a UE. „Ne dorim să dezvoltăm un model economic aliniat la cel european, axat pe digitalizare, inovații, eficiență energetică și economie verde, dar și un mediu de afaceri favorabil și predictibil”, a declarat premierul.