Premierul Recean dezvăluie la București cu ce provocări se confruntă Republica Moldova în contextul războiului din Ucraina4Foto© gov.md

Premierul Recean dezvăluie la București cu ce provocări se confruntă Republica Moldova în contextul războiului din Ucraina

, 7 știri, 4 vizualizări

18 mai 2023, București - Situația actuală de securitate din regiune, urmare a războiului brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și măsurile de consolidare a capacităților de apărare și de răspuns la amenințările hibride au fost discutate, astăzi, la Forumul de Securitate din regiunea Mării Negre și Balcani, desfășurat la București, cu participarea prim-ministrului Dorin Recean și a prim-ministrului României, Nicolae-Ionel Ciucă.

În cadrul panelului „Provocări de securitate în regiunea Mării Negre. Creșterea rezilienței statelor afectate de crizele actuale prin cooperare”, cei doi premieri au vorbit despre prioritățile în vederea asigurării securității și stabilității regionale. În acest sens, a fost trasată necesitatea de intensificare a cooperării în actualul context de securitate, pentru a diminua, în beneficiul cetățenilor, impactul crizei în sfera energetică și economică, resimțită ca urmare a războiului din țara vecină.

Prim-ministrul Dorin Recean a menționat că Guvernul este concentrat pe consolidarea agendei de securitate a Republicii Moldova, în paralel cu creșterea dezvoltării economice.