Președinta Georgiei nu are voie să zboare cu Georgian Airways, după ce a criticat compania pentru reluarea curselor cu Rusia3Foto© realitatea.md

Președinta Georgiei nu are voie să zboare cu Georgian Airways, după ce a criticat compania pentru reluarea curselor cu Rusia

, 5 știri, 13 vizualizări

Fondatorul Georgian Airways i-a interzis duminică președintei țării să mai folosească serviciile companiei după ce aceasta a anunțat că va boicota linia aeriană pentru că a reluat zborurile cu Rusia, relatează duminică agenția TASS, preluată de Reuters.

Rusia a anunțat în această lună că ridică o interdicție de patru ani privind zborurile directe în Georgia și că renunță la o politică de decenii privind necesitatea vizelor pentru georgienii care vin în Rusia.

Președinta Salome Zurabișvili a îndemnat autoritățile georgiene să nu răspundă inițiativei Rusiei, un apel care a fost ignorat. Tamaz Gaiașvili, fondatorul companiei private Georgian Airways, a declarat duminică, potrivit TASS, că Zurabișvili este acum "persona non grata" și va avea interdicție până când "își cere scuze în fața poporului georgian".