Pretins „maior” de poliție, reținut pentru șantaj6Foto1Video© n4.md

Pretins „maior” de poliție, reținut pentru șantaj

, 6 știri, 5 vizualizări

Bănuitul cu vîrsta de 43 de ani din Chișinău a fost ajutat de către tînărul victimă cu diverse lucrări în gospodărie o anumită perioadă, în schimbul unui automobil. După finalizarea lucrărilor convenite, însă, angajatorul a pretins că tînărul i-ar mai datora și această sumă de bani.

Așa cum amenințările cu răfuiala fizică au fost ignorate de către tînăr, în schema de șantaj și-a făcut apariția „maiorul” cu vîrsta de 30 de ani. Acesta și-a atribuit fals titlul la sugestia primului bănuit și i-a declarat tînărului, într-un local din Chișinău, că-i pornește dosar penal pentru răpirea automobilului pentru care lucrase la primul bănuit. Iar pentru ca tînărul să evite pedeapsa penală, „ofițerul” l-a determinat pe tînăr să semneze o recipisă, cu impunerea termenului de prezentare a sumei pînă la sfîrșitul lui 2023.

Tînărul, însă, a depus plîngere la autorități. Prin urmare, oamenii legii au descins cu percheziții, cu sprijinul angajaților „Fulger.” La domiciliile acestora, a fost ridicată inclusiv o armă de auto-apărare cu bile de cauciuc și cartușe (cu permis expirat de 2 ani), telefoane mobile, purtători de informații, dar și peste 100 litri de lichid asemănător alcoolului etilic ce urmează să fie supus expertizei.