Prima sesiune de screening bilateral, parte esențială a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană3Foto© curentul.md

Prima sesiune de screening bilateral, parte esențială a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană

, 5 știri, 6 vizualizări

După o strângere de mână și câteva fotografii protocolare, comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi și vicepremierul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, s-au așezat la masa de discuții. Înainte de începerea celei de-a doua etape de negocieri - screening bilateral – Cristina Gherasimov a ținut să amintească despre importanța acestui pas.

Cristina GHERASIMOV, VICEPREMIERUL PENTRU INTEGRARE EUROPEANĂ: "Etapa de screening bilateral, așa cum ați menționat domnule comisar Varhelyi, este cu adevărat piatra de căpătâi a procesului de negocieri propriu-zise. O să ne ajute acest proces să înțelegem mai bine unde suntem, cât suntem de pregătiți, care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgem."

În această etapă de screening Republica Moldova trebuie să explice Comisiei Europene legislația țării și nivelul de aliniere a acesteia la regulile și standardele UE.