Primii km din autostrada Sibiu-Pitești se dau în circulație4Foto© romaniatv.net

Primii km din autostrada Sibiu-Pitești se dau în circulație

, 6 știri, 23 vizualizări

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, joi, că primii 15 km din Autostrada Sibiu-Pitești vor fi dați în folosință până la sfârșitul anului, iar alți 20 km din Drumul Expres Craiova-Pitești, de la Albota la A1, vor fi deschiși circulației între 15 și 20 noiembrie, potrivit Agerpres.

„În această dimineață am mai fost pe două șantiere, pe lotul 5 de la Pitești la Curtea de Argeș, din celebra autostradă Pitești-Sibiu, data de finalizare a acelui tronson este finalul anului 2025. Eu vă spun că în această toamnă, în jurul datei de 1 decembrie, vom da în circulație primii 16 km de autostradă spre Curtea de Argeș, urmând ca diferența să fie gata în primăvară. Acolo lucrurile sunt devansate ca lucrări și stăm foarte bine.

Am oprit și la lotul 4 de aici care face legătura în autostrada A1 și pot să vă spun și un calendar legat de darea în circulație: între 15 și 20 noiembrie se vor da, pe lotul 4, primii 20 de km, de la km 88, unde se termină acum, până la km 108, descărcarea de la Albota, urmând ca diferența de la Albota până în A1 să fie terminată pe finalul anului. Dar am zis că dacă sunt gata 20 km nu are rost să stăm și să nu îi dăm în circulație. Aici, după 25 noiembrie se va circula pe cei 17-18 km.