Procuratura: Directorul general și vicedirectorul Întreprinderii de Stat Compania Aeriană „Air Moldova”, trimiși în judecată8Foto© zdg.md

Procuratura: Directorul general și vicedirectorul Întreprinderii de Stat Compania Aeriană „Air Moldova”, trimiși în judecată

, 18 știri, 109 vizualizări

Procuratura Anticorupție (PA) anunță luni, 29 mai, despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a directorului general Iulian Scorpan și a vicedirectorului Întreprinderii de Stat Compania Aeriană „Air Moldova” Victor Sula, fiindu-le incriminată săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu (art. 328 alin. (1) din Codul penal).

Urmărirea penală a fost pornită în luna martie 2021, de către Procuratura Anticorupție în baza unui denunț. Prima ședința urmează să aibă loc la 12 iunie 2023, dosarul fiindu-i distribuit magistratei Aurelia Cazacliu.

„Obiectul investigației cuprinde acțiunile ilegale exprimate prin depășirea în mod vădit a limitelor atribuțiilor de serviciu acordate prin lege, de către persoanele publice din cadrul Întreprinderii de Stat Compania Aeriană „Air Moldova”, și anume, directorul general și vicedirectorul Întreprinderii de Stat Compania Aeriană „Air Moldova”, care în perioada anilor 2018-2019, la încheierea contractului de wet-lease nr.