Producția de gaze naturale a Gazprom a ajuns la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată3Foto© ziarulnational.md

Producția de gaze naturale a Gazprom a ajuns la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată

, 5 știri, 12 vizualizări

Producția de gaze naturale a Gazprom Group s-a redus anul trecut cu 13% și a ajuns la nivelul scăzut record de 359 miliarde metri cubi (bcm), de la 412,94 bcm în 2022, se arată în raportul anual al companiei ruse de stat, publicat luni, transmite Reuters, citat de Disinfo.

Producția de gaze naturale a gigantului rus a scăzut dramatic cu aproape o treime, de la 515 miliarde de metri cubi în 2021 la cel mai mic nivel din istoria companiei, care datează din 1989. În consecință, Gazprom a raportat primele pierderi anuale din 1999 încoace, de aproape 7 miliarde de dolari, cauzate de reducerea exporturilor de gaze către Europa.

Gazprom Group acoperă afacerile companiei în domeniul gazelor, petrolului și energiei electrice. În Rusia, producția de gaze și petrol a crescut cu 6,6%, atingând 72,38 milioane de tone metrice. Cu toate acestea, Gazprom a fost incapabil să-și diversifice vânzările dincolo de Europa, spre deosebire de companiile petroliere, după sancțiunile occidentale impuse ca răspuns la invazia pe scară largă împotriva Ucrainei.