Programul guvernamental „373”: Aproape jumătate de miliard de lei au fost investiți în dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii3Foto© realitatea.md

Programul guvernamental „373”: Aproape jumătate de miliard de lei au fost investiți în dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii

, 5 știri, 3 vizualizări

Oportunitățile de finanțare și beneficiile suplimentare oferite prin intermediul Programului pentru susținerea antreprenorilor „373”, precum și istoriile de succes ale primilor 100 de oameni de afaceri au fost prezentate, în cadrul unui eveniment la care a participat conducerea guvernului.

În cele 4 luni de la lansarea programului, circa 100 de întreprinderi mici și mijlocii au beneficiat de credite în valoare de peste 400 de milioane de lei. Întreprinderile beneficiare au crescut productivitatea și au majorat numărul locurilor de muncă, în medie, cu 20%, generând noi oportunități de dezvoltare a localităților.

„Avem aproape jumătate de miliard de lei investiți în dezvoltarea afacerilor. Obiectivul nostru este să încurajăm investițiile pe termen mediu și lung pentru întreprinderile mici și mijlocii din toate sectoarele economiei naționale. Scopul nostru este să creăm cât mai multe locuri de muncă,”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.