Proteste organizate pe mai multe străzi și trasee din țară de membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR”. Marina Taube7Foto© zdg.md

Proteste organizate pe mai multe străzi și trasee din țară de membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR”. Marina Taube

, 10 știri, 20 vizualizări

Partidul “ȘOR” a organizat astăzi manifestații pe câteva autostrăzi din țară. Potrivit vicepreședintelui formațiunii, deputatul Marina Tauber, acțiunea s-a desfășurat în semn de protest față de ”refuzul Guvernului de a respecta revendicările din rezoluția adoptată duminică, de cei 70 de mii de participanți, și potrivit căreia, statul trebuie să plătească facturile cetățenilor pe trei luni de iarnă”.

Termenul pentru oferirea unui răspuns la rezoluție a expirat astăzi la ora 13:00. Prin urmare, a notat Tauber, fără să-l aștepte, oamenii au ieșit în stradă ca să le arate autorităților că nu vor ceda și vor merge până la capăt până când le vor îndeplini cerințele.” La Chișinău au avut loc flashmob-uri pe bulebardul Dacia, Ștefan cel Mare și pe strada Bogdan Voevod.

Totodată, activiști și susținatori ai partidului „SOR” au desfășurat acțiuni similare pe drumurile naționale din Edineț, Balti, Orhei, Ungheni, Călărași, Telenești și alte regiuni. Ulterior, într-un comunicat de presă, Poliția a declarat că au fost încălcate grav prevederile Comisiei pentru Situații Excepționale. Potrivit oamenilor legii, pe parcursul zilei au fost înregistrate, în repetate rânduri, apeluri la serviciul unic de urgență din partea cetățenilor deranjați de blocaje, iar încălcările participanților vor fi documentate prin prisma cadrului legal.