Punctul de trecere a frontierei dintre Ucraina și România de la Isaccea a fost avariat în urma atacurilor ruse8Foto© stirileprotv.ro

Punctul de trecere a frontierei dintre Ucraina și România de la Isaccea a fost avariat în urma atacurilor ruse

, 10 știri, 55 vizualizări

Dronele rusești au atacat peste noapte infrastructura portuară din regiunea Odesa din sudul Ucrainei, avariind o instalație de cereale și clădiri la punctul de trecere a frontierei cu România de la Orlivka (Isaccea) și întrerupând alimentarea cu energie electrică a mii de persoane în regiunea Sumî din nord.

Atacul a lovit districtul Izmail din Ucraina, în apropiere de fluviul Dunărea, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper pe Telegram.

„Rusia continuă să ducă un război împotriva cerealelor și a securității alimentare globale”, a declarat și Oleksi Kuleba, viceprim-ministru pentru reconstrucție, raportând daune la instalația de cereale și la clădirile administrative de la punctul de trecere Orlivka (Isaccea). Punctul de trecere a suspendat temporar operațiunile din cauza atacului, a adăugat Kiper. Doi șoferi de camion, inclusiv un cetățean turc, au fost răniți, potrivit oficialilor, news.ro.