Punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta, dotat cu spații de lucru mobile6Foto© gov.md

Punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta, dotat cu spații de lucru mobile

, 9 știri, 5 vizualizări

Prim-ministrul Dorin Recean a participat astăzi la ceremonia de transmitere a șase birouri mobile, donate Serviciului Vamal de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). La eveniment au participat Laura Hruby, șefă adjunctă a Misiunii Ambasadei SUA la Chișinău, Igor Talmazan, șeful Serviciului Vamal, Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră, dar și locuitori din regiune, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Guvernului, scrie MOLDPRES.

Punctul de trecere a frontierei de stat Leova-Bumbăta, realizat în comun de Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României, este deschis circulației internaționale pe segmentul moldo-român și contribuie la fluidizarea traficului transfrontalier pentru persoane și mijloace de transport.

„Punctul internațional de trecere a frontierei va deveni un centru de tranzit și va atrage investiții pentru comunitățile locale, generând astfel noi locuri de muncă. Suntem recunoscători partenerilor americani pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect și pentru dotarea birourilor mobile moderne. Vom continua, împreună cu autoritățile de la București, să extindem proiectele de interconectare a infrastructurii rutiere, feroviare, a comunicațiilor și energetice”, a menționat premierul Dorin Recean.