Putin vrea încetarea focului în Ucraina pe actualele linii de front. Nu are planuri pentru teritoriul NATO4Foto© ziarulnational.md

Putin vrea încetarea focului în Ucraina pe actualele linii de front. Nu are planuri pentru teritoriul NATO

, 5 știri, 18 vizualizări

Președintele rus, Vladimir Putin, este dispus să oprească războiul din Ucraina printr-un armistițiu negociat care să recunoască actualele linii de pe câmpul de luptă, au transmis patru surse rusești pentru Reuters, care au precizat, pe de altă parte, că liderul de la Kremlin este pregătit să lupte în continuare, dacă Kievul și Occidentul nu răspund ofertei, traduce News.ro.

Pe baza cunoștințelor lor despre discuțiile din rândul elitei Kremlinului, două dintre surse au declarat că Putin este de părere că succesele obținute până acum în război sunt suficiente pentru a le vinde ca pe o victorie poporului rus.

Trei surse au declarat că, pe de altă parte, Putin înțelege că orice noi progrese semnificative pe front ar necesita o altă mobilizare la nivel național, pe care nu și-o dorește, iar o sursă, care îl cunoaște pe liderul rus, a reamintit că popularitatea sa a scăzut după prima mobilizare, din septembrie 2022. Convocarea națională la armată a speriat o parte a populației din Rusia, determinând sute de mii de bărbați aflați la vârsta încorporării să părăsească țara. Sondajele au arătat că popularitatea lui Putin a scăzut cu câteva puncte.