Rafael Nadal a câștigat pentru a 14-a oară turneul de la Roland Garros7Foto© deschide.md

Rafael Nadal a câștigat pentru a 14-a oară turneul de la Roland Garros

, 9 știri, 6 vizualizări

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul cinci mondial, a câștigat pentru a 14-a oară în cariera sa turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, în finala căruia l-a învins duminică în trei seturi, 6-3, 6-3, 6-0, pe norvegianul Casper Ruud (nr.8), prezent în premieră în ultimul act al unei competiții de o asemenea anvergură, scrie Agerpres.

La 36 de ani, împliniți pe 3 iunie, Nadal și-a trecut în palmares al 22-lea trofeu de Grand Slam din cariera sa (record absolut), distanțându-se astfel de marii săi rivali, sârbul Novak Djokovic și elvețianul Roger Federer, ambii cu câte 20 de titluri majore.

În finala disputată duminică pe arena Philippe Chatrier de la Roland Garros, campionul iberic nu i-a lăsat nicio șansă adversarului său. Nadal a câștigat destul de ușor primul set (6-3), însă norvegianul a lăsat impresia că va fi capabil să reechilibreze partida în setului secund, în care a condus cu 3-1. Ruud (23 de ani) a cedat apoi cinci ghemuri consecutive, permițându-i jucătorului iberic să-și treacă în cont și cel de-al doilea set, cu un scor identic (6-3).