Reacția Moscovei, după ce Parlamentul de la Chișinău a aprobat Declarația de condamnare a agresiunii ruse în Ucraina© zdg.md

Reacția Moscovei, după ce Parlamentul de la Chișinău a aprobat Declarația de condamnare a agresiunii ruse în Ucraina

, 4 știri, 41 vizualizări

Moscova a venit cu o reacție, după ce Parlamentul de la Chișinău a aprobat Declarația de condamnare a agresiunii ruse în Ucraina. Aceasta se conține într-un comunicat de presă al Ministerului rus de Externe, în care se spune că documentul votat este unul anti-rusesc și întocmit în spiritul celor emise anterior de structurile europene și euro-atlantice și de unele țări membre ale UE și NATO.

”Deputații au fost de acord cu cele mai odioase declarații ale curatorilor lor occidentali”, se menționează în text. Astfel, Rusia a chemat autoritățile moldovenești să înceteze retorica anti-rusă și să manifeste abținere în legătură cu situația din regiunea transnistreană.

”La rândul nostru, ne reafirmăm disponibilitatea de a dezvolta o cooperare pragmatică constructivă cu Chișinăul și de a continua eforturile pentru rezolvarea problemei transnistrene”, se menționează la finalul comunicatului.