Recomandările arheologilor referitoare la pavajul istoric din piatră de granit de pe strada 31 August 1989 din Chișinău5Foto© realitatea.md

Recomandările arheologilor referitoare la pavajul istoric din piatră de granit de pe strada 31 August 1989 din Chișinău

, 7 știri, o vizualizare

Agenția Națională Arheologică a efectuat, în perioada 21 martie – 3 aprilie, cercetări arheologice la caldarâmul de pe strada 31 august 1989, cercetările fiind finanțate de Direcția Generală Mobilitate Urbană Chișinău. La finalul investigațiilor de teren de teren a fost elaborat un raport tehnico-științific preliminar despre rezultatele acestor cercetări, care a fost transmis Ministerului Culturii al Republicii Moldova și Direcției Generale Mobilitate Urbană Chișinău.

Prin urmare, Agenția Națională Arheologică prezintă date generale privind aceste investigații, concluziile și recomandările referitoare la pavajul istoric din piatră de granit scos la suprafață pe strada 31 August 1989, sectorul dintre str. Alexandr Pușkin și str. Mitrololit Gavriil Bănulescu-Bodoni:

Potrivit arheologilor, această zonă este de mare interes cultural și turistic pentru Chișinău, deoarece aici se află importante instituții culturale ale Republicii Moldova, precum Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Muzeul Național de Arte al Moldovei, Biblioteca Națională, Palatul Național „Nicolae Sulac” și Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”.