Recomandările autorităților în ajunul sărbătorilor de mai – Reguli noi de acces și în Aeroportul Internațional Chișinău4Foto© politik.md

Recomandările autorităților în ajunul sărbătorilor de mai – Reguli noi de acces și în Aeroportul Internațional Chișinău

, 8 știri, 12 vizualizări

În perioada 1-9 mai cetățenii vor marca mai multe evenimente, Ziua Muncii, Sărbătorile Pascale și Ziua Europei. Cu acest prilej, șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu a lansat un apel în care îndeamnă populația să dea dovadă de responsabilitate, să respecte legislația rutieră, cea cu privire la întruniri și să renunțe, așa cum prevede legislația în vigoare, la mesaje xenofobe și simboluri interzise, cum ar fi panglica bicoloră,notează Jurnal.md.

Potrivit șefului IGP, analiza infracționalității din anii precedenți demonstrează că anume în această perioadă din cauza abuzului de alcool există riscul creșterii infracționalității. Poliția RM face un apel către populație să respecte măsura în acest sens. Totodată, în această perioadă revin mai mulți concetățeni de ai noștri de peste hotare, traficul rutier se amplifică.

„Rugăm ca toți conducătorii auto să dea dovadă de responsabilitate și să respectăm cu toții Regulamentul circulației rutiere”, a spus șeful IGP în cadrul unui briefing.