Regele Charles al III-lea este încoronat astăzi la Londra, în prima ceremonie de acest fel după 70 de ani21Foto3Video© agora.md

Regele Charles al III-lea este încoronat astăzi la Londra, în prima ceremonie de acest fel după 70 de ani

, 32 știri, 4 vizualizări

Marea Britanie organizează sâmbătă, 6 mai, încoronarea Regelui Charles al III-lea, printr-o ceremonie fastuoasă, prima din ultimele șapte decenii, care va marca un moment ce intră în istorie.

În vârstă de 74 de ani, Charles al III-lea a devenit rege imediat după moartea mamei sale, regina Elizabeta a II-a, în urmă cu aproape opt luni, la 8 septembrie 2022. Dar încoronarea este o zi simbolică, care combină o slujbă religioasă și fastul unei tradiții britanice, unice în lume.

Charles va fi încoronat la ora prânzului, ora Londrei, 14:00, ora României.

Charles și soția sa, Camilla, urmează să plece de la Palatul Buckingham la ora 10:20 (12:20, ora României). Procesiunea spre Westminster Abbey va trece prin centrul Londrei, pe lângă mulțimea care se va alinia pe Mall – bulevardul ce duce către Buckingham Palace și unde unii dintre fanii regalității au campat încă de miercuri. Charles și Camilla vor călători în trăsura de stat a Jubileului de Diamant pentru această etapă a călătoriei și în trăsura de stat de aur pe drumul de întoarcere la palat.