Regizorul român Cristi Puiu va fi invitatul special la ediția din acest an a Zilelor Filmului Românesc de la Chișinău5Foto1Video© zdg.md

Regizorul român Cristi Puiu va fi invitatul special la ediția din acest an a Zilelor Filmului Românesc de la Chișinău

, 5 știri, 2 vizualizări

Cunoscutul regizor Cristi Puiu, considerat inițiatorul Noului Cinema Românesc, va fi invitatul special al ediției a zecea a Zilelor Filmului Românesc la Chișinău, care va avea loc între 26 și 29 septembrie la Cinematograful Cineplex-Loteanu.

ZFR va prezenta în premieră în Republica Moldova cel mai nou film realizat de Cristi Puiu, „MMXX” (2023), care a făcut parte din competiția Festivalului Internațional de la San Sebastian. La această ediție aniversară, ZFR îi dedică celebrului cineast secțiunea Focus, care va mai cuprinde „Marfa și banii” (2001), debutul regizorului, selectat în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes, și „Moartea domnului Lăzărescu” (2005), câștigător al secțiunii Un Certain Regard de la Cannes.

Co-producție România-Moldova, „MMXX” prezintă patru scurte momente în timp care surprind rătăcirile unor suflete blocate la răscrucea istoriei. O tânără terapeută, vizibil distrasă din motive necunoscute, se strecoară puțin câte puțin în plasa chestionarului pe care clienta sa ar trebui să îl completeze.