Republica Moldova a primit 76,8 mln dolari din partea USAID pentru rambursarea costurilor la energia electrică5Foto© deschide.md

Republica Moldova a primit 76,8 mln dolari din partea USAID pentru rambursarea costurilor la energia electrică

, 8 știri, 4 vizualizări

În cadrul angajamentului USAID de a oferi o asistență de $300 de milioane pentru consolidarea securității energetice a Republicii Moldova, recent a fost încheiată procedura de transfer a $76,8 de milioane în calitate de suport bugetar direct către Guvernul Republicii Moldova. Acești bani, transferați prin intermediul Băncii Mondiale, vor fi destinați rambursării costurilor record pentru energia electrică pe parcursul iernii 2022-2023.

USAID va coopera cu partenerii săi cu scopul de a asigura monitorizarea asistenței bugetare, pentru a garanta transparența tuturor proceselor de rambursare a costurilor.

Pe lângă această asistență, Statele Unite au oferit sprijin Republicii Moldova pentru a răspunde impactului economic, energetic, de securitate și umanitar cauzat de războiul lui Putin împotriva Ucrainei, în același timp avansând agenda de reforme economice și democratice.