Republica Moldova, mai aproape de zona de roaming la tarife naționale a UE – Comisia Europeană a luat o decizie importantă5Foto© politik.md

Republica Moldova, mai aproape de zona de roaming la tarife naționale a UE – Comisia Europeană a luat o decizie importantă

, 7 știri, 3 vizualizări

Comisia Europeană a adoptat vineri, 1 septembrie, o propunere de includere a serviciilor de roaming în Acordul de asociere UE – R. Moldova. „După finalizarea tuturor etapelor necesare, vizitatorii moldoveni în UE își vor putea utiliza telefoanele mobile în aceleași condiții de preț ca și cum ar fi prezenți în R. Moldova, în timp ce călătorii din UE vor beneficia de aceleași drepturi atunci când vizitează R. Moldova”, menționează instituția europeană într-un comunicat de presă.

Decizia de astăzi vine în urma declarației comune din 31 mai a operatorilor de telecomunicații din UE și Republica Moldova de a reduce în mod voluntar tarifele de roaming începând cu 1 ianuarie 2024, facilitată de Comisia Europeană.

Astfel, Comisia va permite actualizarea Acordului de asociere UE-Moldova prin adăugarea celei mai recente legislații a UE privind telecomunicațiile și serviciile poștale.