Republica Moldova va detașa un nou contingent de militari în misiunea de menținere a păcii din Kosovo3Foto1Video© realitatea.md

Republica Moldova va detașa un nou contingent de militari în misiunea de menținere a păcii din Kosovo

, 5 știri, 6 vizualizări

O delegație de preoți de la Centrul Eparhial Chișinău al Mitropoliei Basarabiei a luat parte joi, 25 iulie, cu binecuvântarea ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, la ceremonia de detașare a celui de-al 21-lea contingent de pacificatori moldoveni, format din 41 de militari, ce urmează să participe la misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo.

Preoții au oficiat un ceremonial religios, rugându-se alături de autoritățile de stat, cadrele militare și familiile acestora pentru pacea întregii lumi și dorindu-le militarilor să se întoarcă sănătoși și în siguranță acasă.

„Orice participare în misiuni internaționale oferă o experiență valoroasă, cunoștințe noi în domeniu și posibilitatea de a interacționa cu militari din alte contingente participante. De asemenea, demonstrează că Republica Moldova este un contribuitor de securitate internațională și un partener de încredere”, a declarat ministrul Apărării, Anatol Nosatîi, la ceremonie.