România propune sancțiuni pentru încercările de destabilizare a Republicii Moldova de către Rusia3Foto© publika.md

România propune sancțiuni pentru încercările de destabilizare a Republicii Moldova de către Rusia

, 9 știri, 3 vizualizări

„Avem un nou guvern la Chișinău, un guvern profund dedicat reformelor și integrării europene a țării. În același timp am văzut, cum a spus președinta Republicii Moldova, dezvăluirea planurilor pentru destabilizarea țării de către Rusia. Cred că este extrem de important ca Uniunea Europeană să transmită azi, prin intermediul miniștrilor de Externe, un puternic mesaj de susținere pentru reziliența și securitatea Republicii Moldova”, a spus șeful diplomației române.

În legătură cu acest subiect, a arătat el, va recomanda „spre reflectare și analiză juridică propunerea de a crea un regim separat de sancțiuni, pentru încercările de destabilizare a Republicii Moldova, a ordinii sale constituționale și a statului de drept”.

„În același timp, cred că este foarte important ca astăzi Consiliul să transmită susținerea fermă în ceea ce privește înființarea unei noi misiuni civile în Republica Moldova, în continuarea ajutorului privind interconectivitatea legat de rețelele de electricitate, cu UE, prin România, în același timp privind susținerea perspectivei integrării europene a Republicii Moldova”, a spus Bogdan Aurescu.