Sandu și Recean ar putea fi citați în calitate de martori în procesul legat de concesionarea Aeroportului4Foto© unimedia.info

Sandu și Recean ar putea fi citați în calitate de martori în procesul legat de concesionarea Aeroportului

, 7 știri, 10 vizualizări

Vladislav Roșca, avocatul fostului șef al Guvernului Iurie Leancă, a solicitat magistraților să-i invite în calitate de martori, în procesul de judecată, pe toți membrii cabinetului de miniștri din perioada în care a fost concesionat Aeroportul Internațional Chișinău. Apărătorul lui Leancă a explicat că aceștia ar trebui să spună instanței dacă ex-preemierul i-a determinat sau nu să voteze pentru concesionarea aeroportului, scrie Europa Liberă.

Potrivit aceleiași surse, și avocatul fostul ministru al Economiei, Valeriu Lazăr, Victor Munteanu, a prezentat instanței o listă de potențiali martori, printre care se numără fostul președinte al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, foștii președinți ai Parlamentului, Marian Lupu și Igor Corman, și fosta președintă interimară a Parlamentului, Liliana Palihovici. Apărătorul susține că aceștia au fost responsabili de adoptarea „deciziei politice” privind concesionarea aeroportului. În listă se mai regăsesc ex-premierul Pavel Filip și fostul ministru al Justiției, Sergiu Litvinenco.

Acuzatoarea de stat Mariana Leahu a spus instanței că, dacă toate persoanele menționate de avocați vor fi citate în calitate de martori, atunci „limitele examinării dosarului se vor extinde la maximum”. Judecătorii au anunțat că vor decide la ședința următoare dacă acceptă sau nu lista martorilor apărării.