Șase companii petroliere de pe piața Republicii Moldova au fost amendate cu circa 480 de milioane de lei. Care este motivul3Foto© zdg.md

Șase companii petroliere de pe piața Republicii Moldova au fost amendate cu circa 480 de milioane de lei. Care este motivul

, 4 știri, 22 vizualizări

Alexei GHERȚESCU, PREȘEDINTELE CONSILIULUI CONCURENȚEI:  „În anul 2021 a fost inițiată investigația de către Consiliul Concurenței în privința semnelor de încălcare a legii concurenței săvârșită de către întreprinderile care activează pe piața de comercializare cu amânuntul a produselor petroliere.”

Este vorba de 6 companii care dețin mai bine de 70 la sută din stațiile PECO din țara noastră.

Alexei GHERȚESCU, PREȘEDINTELE CONSILIULUI CONCURENȚEI:  „Cele șase companii vizate au efectuat mai multe runde de modificări ale prețurilor la produsele comercializate cu aceleași valori. În urma analizei informațiilor acumulate în cadrul investigației Consiliul Concurenței a ajuns la concluzia că între cele 6 companii a avut loc un acord anticoncurențial care viza coordonarea prețurilor pe această piață.”

Potrivit reprezentanților Consiliului Concurenței întreprinderile vizate au negat existența unei astfel de de înțelegeri. Deocamdată nu am reușit să le contactăm pentru a comenta decizia Consiliului. Potrivit legii, companiile vizate pot contesta deciaia Cosiliului Concurenței în termen de 60 de zile de la data adoptării deciziei privind sancționarea acestora.