Se cere audierea în Parlament al prim-ministrul Dorin Recean5Foto© gov.md

Se cere audierea în Parlament al prim-ministrul Dorin Recean

, 7 știri, 6 vizualizări

”Cerem audierea domnului Dorin Recean, în vederea diferitor informații despre privatizarea mai multor întreprinderi în special al RED Nord. În spațiul public figurează mai multe cifre care sînt mult mai mici decît costul real al acestei întreprinderi. Săptămîna trecută ați modificat Moldtelecom, Universul, Casa Presei și alte întreprinderi importante. În spațiul public trebuie să existe o dezbatere față de soarta acestor întreprinderi”, a declarat deputaul BCS, Vlad Bătrîncea.

”Noi am solicitat clarificări la acest subiect, într-adevăr există interes din partea anumitor țări. Există interes din partea anumitor țări, dar guvernul nu analizează acum posibilitatea atragerii investitorilor în cazul RED Nord. Însă, Moldtelecom nu era niciodată în acea listă, mai atent să urmărim documentele să citim. ", a declarat președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Radu Marian.

Inițiativa BCS nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Întreprinderea de stat „Rețele Electrice de Distribuție Nord” (RED Nord), cu aproape jumătate de milion de consumatori, ar putea fi cumpărată de România. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, care a precizat că în prezent, statul român produce mai multă energie electrică decît consumă și nu dispune de spații de stocare, lucru asupra căruia se lucrează.