Ședința CSM: Eliberarea acordului pentru pornirea urmăririi penale în privința unui judecător și alte 12 subiecte, pe ordinea de zi7Foto1Video© unimedia.info

Ședința CSM: Eliberarea acordului pentru pornirea urmăririi penale în privința unui judecător și alte 12 subiecte, pe ordinea de zi

, 15 știri, 5 vizualizări

Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat penal pentru hărțuire sexuală și riscă o amendă de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 140 la 240 de ore sau închisoare de până la 3 ani.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și-a dat astăzi acordul pentru pornirea urmăririi penale în privința lui Melniciuc, la solicitarea fostului procuror general interimar Dumitru Robu, susținută de actualul șef interimar al Procuraturii Generale, Ion Munteanu.

Doi membri ai CSM au votat împotriva deciziei de a permite investigații în privința lui Melniciuc.

Judecătorul a fost acuzat în anul 2022 de hărțuire sexuală de către o studentă, iar o plângere, semnată de directoarea colegiului în care fata își făcea studiile, a ajuns la CSM și la Procuratura Generală. Fata a fost stagiară la Judecătoria Chișinău, sectorul Râșcani, unde activa Oleg Melniciuc. În plângere scria că studenta se teme să ceară referința de practică de la judecătorul Melniciuc, deoarece acesta „a invitat-o în biroul lui” și „a manifestat un comportament indecent cu tentă sexuală - a sărutat-o, a cuprins-o, strecurându-și mâinile sub bluza ei”.