Șeful Procuraturii raionului Ungheni implicat în accidentul din apropierea satului Bahmut, rămâne în arest preventiv3Foto© zdg.md

Șeful Procuraturii raionului Ungheni implicat în accidentul din apropierea satului Bahmut, rămâne în arest preventiv

, 5 știri, 12 vizualizări

Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel Chișinău, după ce avocații lui Triboi au contestat măsura preventivă, arestul, în privința clientului lor. Apărătorii consideră că acesta trebuie să stea în arest la domiciliu. Triboi pledează nevinovat și colaborează cu ancheta, notează Noi.md cu referire la jurnaltv.

Avocatul lui Dumitru Triboi, Ion Matușenco, soune că, în prezent, sînt întreprinse mai multe acțiuni de urmărire penală și sînt colectate probe în dosar. Apărătorul a adăugat că Triboi colaborează cu ancheta. În urma accidentului, la fața locului, șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul ieșind negativ. Procurorului i-au fost prelevate probele biologice, pentru a stabili cu exactitate toate circumstanțele. La fel, avocații sînt în așteptarea unei încheieri de la GISMETEO pentru a înțelege cu exactitate care a fost vizibilitatea în acea zonă, în momentul impactului.

"Dumnealui pledează a supra faptului că mers regulamentar și că a respectat regulamentul circulației rutiere. A întreprins toate măsurile legale despre înștiințarea tuturor despre impactul produs. Colaborează cu organul de urmărire penală. Căruțașul a neglijat regulamentul circulației rutiere și nu cedat trecerea, nu a acordat prioritate pentru trecere pe drumul principal.