Serbia, zguduită de al doilea atac armat în masă în două zile – Cel puțin opt morți, în apropierea unui oraș aflat la sud de Belgrad6Foto© realitatea.md

Serbia, zguduită de al doilea atac armat în masă în două zile – Cel puțin opt morți, în apropierea unui oraș aflat la sud de Belgrad

, 8 știri, 17 vizualizări

Atacul armat a avut loc joi seară, în apropiere de Mladenovac, după ce atacatorul a tras cu o armă automată dintr-un vehicul în mișcare și apoi a fugit, a relatat televiziunea de stat RTS. Șapte dintre răniți sunt în stare critică.

Poliția îl caută pe suspect, despre care se crede că este un bărbat de 21 de ani, și a înconjurat o zonă unde se presupune că acesta se ascunde, a transmis RTS. În zonă intervin un număr mare de polițiști, iar atacatorul este căutat și cu elicoptere și drone aflate în aer, în timp ce ofițerii căutau pe un teren dificil.

Bratislav Gašić, ministrul de Interne, a numit atacul ”un act de terorism”.

Relatările locale sugerează că printre morți se află un ofițer de poliție și sora acestuia, împușcați după izbucnirea unui conflict în satul Malo Orasje, în apropiere de Mladenovac. Se crede că împușcăturile au avut loc la mai multe adrese.