Serviciile electronice din domeniul cadastral, disponibile de astăzi în toată țara4Foto© curentul.md

Serviciile electronice din domeniul cadastral, disponibile de astăzi în toată țara

, 6 știri, 12 vizualizări

Despre aceasta anunță Agenția Servicii Publice, citată de Noi.md.

Depunerea cererilor on-line se efectuează prin intermediul portalului Serviciilor Publice www.servicii.gov.md. Serviciile se furnizează contra plată și se achită prin intermediul portalului guvernamental de plăți electronice MPay, utilizînd orice instrument de plată la alegere, cum ar fi: cardul bancar, ApplePay/Google Pay, internet banking, plăți în numerar și monede electronice.

„Beneficiarul trebuie să dispună de semnătură electronică pentru a obține un document electronic din domeniul cadastru. Astfel, încurajăm cetățenii Republicii Moldova să obțină o semnătură digitală. Mai multe informații despre procedura de solicitare a serviciilor electronice din domeniul cadastru le puteți afla pe site-ul ASP”, indică sursa citată.

Serviciile electronice din domeniul cadastru sunt prestate prin intermediul noii platforme de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE), elaborată în comun cu Agenția de Guvernare Electronică, ceea ce permite accesarea acestora din toate colțurile lumii. Anterior, serviciile puteau fi accesate doar de pe teritoriul Republicii Moldova.