Sheriff Tiraspol s-a calificat în turul doi preliminar al Ligii Europei2Foto© n4.md

Sheriff Tiraspol s-a calificat în turul doi preliminar al Ligii Europei

, 5 știri, 7 vizualizări

După eșecul cu 0 la 1 suferit pe terenul de acasă, Sheriff a plecat după revanșă la Baku. Partida a început cum nu se poate mai prost pentru tiraspoleni. În minutul 5, Raphael Uztig a marcat pentru Zira, profitând de erorile defensivei adverse.

FC Sheriff a evoluat în primul 11 cu 8 jucători transferați în această vară, așa că a revenit cu greu în joc. Azerii au fost în continuare mai periculoși, însă doar până în minutul 40. Atunci a avut loc momentul de cotitură al dublei manșe. Unul din mijlocașii de la Zira a primit cartonașul roșu pentru comportament nesportiv. Vicecampioana Moldovei a profitat de superioritatea numerică în prima parte a reprizei secunde. Belgianul Ayoub Allach, adus în această vară chiar din Azerbaidjan, a egalat cu o lovitură de cap.

Allach a fost cel mai bun jucător de pe teren. Sheriff a atacat în valuri la poarta adversă, iar mijlocașul belgian, pe lângă gol, a semnat și o pasă decisivă atacantului Papa Yade, cu peste 50 de meciuri disputate în campionatul Franței. În minutul 82, Zira a trimis mingea în transversală, dar scorul nu s-a schimbat.