Siegfried Mureșan, numit negociator-șef al PE pentru bugetul UE pe 2024; Printre priorități, sprijinul pentru Ucraina și RM3Foto© zdg.md

Siegfried Mureșan, numit negociator-șef al PE pentru bugetul UE pe 2024; Printre priorități, sprijinul pentru Ucraina și RM

, 6 știri, 7 vizualizări

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu R. Moldova, anunță marți, 23 mai, că a fost desemnat în funcția de negociator-șef al Parlamentului European (PE) pentru bugetul Uniunii Europene din 2024. Decizia a fost luată de conducerea Comisiei pentru bugete din PE.

Deputatul european susține că prioritar pentru el „va fi și continuarea sprijinului pentru Ucraina și R. Moldova” și că va negocia ca „sprijinul pentru Ucraina și R. Moldova să vină din surse clare, predictibile, fără a mai pierde timp de la lună la lună cu negocierea alocărilor și fără a afecta prioritățile tradiționale ale Uniunii Europene”.

Deputatul european Siegfried Mureșan este desemnat pentru a doua oară negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene, fiind singurul europarlamentar român care deține această poziție în două rânduri. Siegfried Mureșan a mai negociat și Bugetul Uniunii Europene din 2018.