Soferul drogat, care a provocat accidentul de la Bacioi, in urma caruia trei tineri au murit, condamnat la 10 ani de inchisoare5Foto© jurnal.md

Soferul drogat, care a provocat accidentul de la Bacioi, in urma caruia trei tineri au murit, condamnat la 10 ani de inchisoare

, 7 știri, 24 vizualizări

Șoferul care a provocat în luna mai trecut accidentul rutier soldat cu trei morți, între localitățile Băcioi și Răzeni, a fost condamnat la zece ani de închisoare. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Potrivit procurorilor, șoferul era băut și drogat. Învinuitul și avocatul acestuia au lipsit de la pronunțarea sentinței.

„Eu ca și acuzator de stat am solicitat pedeapsă maximă de 12 ani. Am motivat prin faptul că nu este nicio circumstanță atenuantă în privința inculpatului. Astăzi a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de zece ani. El avea o stare de ebrietate mixtă, alcoolică și în urma consumului de substanțe narcotice și anume amfetamină și canabis”, a spus procurorul Veaceslav Balan.

Mama unuia dintre tinerii decedați spune că va ataca decizia la Curtea de Apel.

„Nu, nu sunt de acord. Maxim trebuia să fie 12 ani. Dar și 12 ani e puțin pentru el. Dar zece ani. Nu sunt de acord. Nu vom lăsă așa”, a spus Svetlana Ursachi.