Solistul unei trupe rock din Ucraina – reținut pentru trafic de droguri5Foto1Video© publika.md

Solistul unei trupe rock din Ucraina – reținut pentru trafic de droguri

, 9 știri, 3 vizualizări

Potrivit PCCOCS, totul s-a inceput la sfarsitul anului 2022, cand un student din anul patru al unei institutii de invatamant superior si-a inceput activitatea de curier al unui magazin de droguri pe internet. Dupa ce a fost avansat la functia de depozitar-ambalator, acesta si-a inchiriat un apartament in Chisinau, pentru ca activitatea sa nu-i fie deconspirata. Iar pentru ca sa-si usureze munca ilegala de plasare a drogurilor in ascunzisuri pentru clienti, acesta si-a cumparat si un automobil.

Ulterior, acesta si-a largit echipa, dupa ce a convins-o pe prietena de 19 ani sa se implice in activitatea grupului, precum si pe un alt tanar de 20 de ani. Acestia primeau a cate un dolar pentru fiecare pachetel de drog ambalat, timp in care studentul era la ore.

Tanarul a fost retinut in timp ce se deplasa in Chisinau pentru ca sa plaseze drogurile in ascunzisuri. Politistii au gasit marijuana in automobilul acestuia, precum si doua kilograme in apartament, inclusiv cocaina, heroina, hasis, PVP, stupefiante de tip MMDA, subutex si mefedrona. De asemenea, au fost ridicate peste 20 de mii de lei care ar proveni din vanzarea drogurilor. Dupa ce politia a cercetat conversatiile acestuia pe internet cu clientii, au ridicat din ascunzisuri jumatate de kilogram de hasis si jumatate de kilogram de mefedrona.