SpaceX a testat cea mai puternică rachetă din toate timpurile4Foto1Video© realitatea.md

SpaceX a testat cea mai puternică rachetă din toate timpurile

, 5 știri, 13 vizualizări

Aprinderea a durat doar cîteva secunde, totul fiind fixat pentru a împiedica orice mișcare. Starship va deveni cel mai puternic sistem de rachete operaționale din istorie atunci cînd va efectua zborul inaugural. Acest lucru ar putea avea loc în următoarele săptămîni, presupunînd că SpaceX este mulțumită de rezultatul testului de joi. Aprinerea a avut loc la instalația de cercetare și dezvoltare a SpaceX din Boca Chica, la granița dintre Texas și Mexic.

Pe Twitter, Elon Musk a declarat că echipa a oprit un motor înainte de test și că un alt motor s-a oprit singur, rămînînd cu 31 de motoare pornite în total. Dar, a adăugat el, au fost "totuși suficiente motoare pentru a ajunge pe orbită". Chiar dacă nu a fost vorba de întregul contingent de motoare, este notabil numărul de motoare care au funcționat în grupat, scrie Noi.md cu referire la digi24.ro.

Cea mai apropiată paralelă este racheta N1 pe care sovieticii au dezvoltat-o la sfîrșitul anilor 1960 pentru a duce cosmonauții pe Lună. Aceasta avea 30 de motoare dispuse în două inele. Dar N1 a eșuat în toate cele patru zboruri și proiectul a fost anulat.